Over Marcia


Atelier MarciArtistic

Fine Arts airbrush & bodypainting sinds 2005

Over Marcia

Kunstenares Marcia IJzerman airbrusht sinds 2005. In haar atelier in Steenwijk schildert zij portretten in opdracht en eigen werk op doek en aluminium. Daarnaast scoort ze als airbrush bodypaintster nationaal en internationaal hoge ogen. 
In het gezellige atelier kun je individueel of als groep terecht voor priveles, workshops en cursussen airbrush en bodypaint.

Marcia IJzerman

Aangesloten bij:


Marcia begon haar creatieve carriere in 1989 op Academie Minerva in Groningen, met de opleiding zelfstandig beeldhouwen. Daarna koos ze voor 'een echt vak' en was jaren werkzaam in het bedrijfsleven, o.a. als communicatieadviseur en freelance communicatietrainer. In 1998 kon zij haar creatieve ambities niet meer onderdrukken en volgde een jaaropleiding Theatergrime in Rotterdam. Daarna werkte zij regelmatig als grimeur en make up artist in heel Nederland. Eind 2004 ontdekte Marcia het airbrushen, wat ze sindsdien niet alleen toepast bij haar bodypaint creaties, maar ook combineert met diverse teken- en schildertechnieken op uiteenlopende materialen.


Als bodypaintster neemt zij al jaren met groot succes deel aan internationale wedstrijden in de categorie 'Airbrush'. Met haar realistische dierenschilderijen scoorde ze in 2017 de publieksprijs bij Kunst in de Etalage. Haar kleurrijke, fantasievolle schilderijen en tekeningen, muurschilderingen, bellypaintings (buikbeschildering voor aanstaande moeders) en natuurlijk bodypaintings, maakt zij in haar ruime atelier in Steenwijk. Ook geeft zij daar airbrush workshops en cursussen.


Behaalde resultaten:

  • 2018 - Noord Nederlands Kampioen, Roden (NL):

Airbrush bodypainting

  • 2017 - 1e prijs Publieksprijs Kunst in de Etalage, Meppel
  • 2015 - 3e prijs Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)

+ Special Award ‘Miss Maskerade’

  • 2014 - Noord Nederlands Kampioen, Roden (NL):

Airbrush bodypainting

  • 2010 - 6e Finalist Wereldkampioenschappen, Seeboden (AT)
  • 2010 - 3e prijs Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)
  • 2007 - 4e plaats Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)
  • 2006 - 1e prijs Body-Art Festival, Putte (BE):

‘Body Artist of The Year Benelux’

  • 2006 - 4e plaats Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)

DEEL MARCIARTISTIC OP JE ACCOUNT


Copyright© 2005-2017 MarciArtistic. All Rights Reserved

Atelier MarciArtistic maakt fine art, van schilderijen tot bodypainting. Kunstenares Marcia gebruikt vooral airbrush, aangevuld met andere schildertechnieken voor haar kleurrijke en fantasievolle schilderijen, muurschilderingen en bodypaintings. Bellypaints schildert ze met penseel. Artwork, workshops en cursussen voor particulieren, bedrijven en evenementen.