Over Marcia

 

Atelier MarciArtistic

Fine Arts airbrush & bodypainting sinds 2005

OVER MARCIA

Kunstenares Marcia IJzerman airbrusht sinds 2005. Als bodypaintster scoorde ze nationaal en internationaal hoge ogen. Tegenwoordig schildert ze voornamelijk op doek, zowel eigen werk als in opdracht.

Marcia IJzerman

Marcia begon haar creatieve carriere in 1989 op Academie Minerva in Groningen, met de opleiding zelfstandig beeldhouwen. Daarna koos ze toch maar voor 'een echt vak' en was jaren werkzaam in het bedrijfsleven als personeelsmedewerker, communicatieadviseur en freelance gedragstrainer. In 1998 kon zij haar creatieve ambities niet meer onderdrukken en volgde een jaaropleiding Theatergrime in Rotterdam. Daarna werkte zij, naast drukke baan en gezin, regelmatig als grimeur en make up artist in heel Nederland. Eind 2004 ontdekte Marcia het airbrushen, wat ze sindsdien niet alleen toepast bij haar bodypaint creaties, maar ook combineert met diverse teken- en schildertechnieken op uiteenlopende materialen.

 

Marcia maakt kleurrijke, fantasievolle schilderijen en tekeningen, muurschilderingen, bellypaintings (buikbeschildering voor aanstaande moeders) en natuurlijk bodypaintings. Als bodypaintster neemt zij al jaren met groot succes deel aan internationale wedstrijden in de categorie 'Airbrush'. Met haar realistische dierenschilderijen scoorde ze in 2017 de publieksprijs bij Kunst in de Etalage.

 

Behaalde resultaten:

  • 2017 - 1e prijs Publieksprijs Kunst in de Etalage, Meppel
  • 2015 - 3e prijs Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)

+ Special Award ‘Miss Maskerade’

  • 2014 - 1e prijs Noord Nederlandse Kampioenschappen, Roden (NL):

‘Noord Nederlands Kampioen’

  • 2010 - 6e Finaleplaats Wereldkampioenschappen, Seeboden (AT)
  • 2010 - 3e prijs Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)
  • 2007 - 4e plaats Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)
  • 2006 - 1e prijs Body-Art Festival, Putte (BE):

‘Body Artist of The Year Benelux’

  • 2006 - 4e plaats Nederlands Kampioenschap Maskerade (NL)

DEEL MARCIARTISTIC OP JE ACCOUNT

 

Copyright© 2005-2017 MarciArtistic. All Rights Reserved

Atelier MarciArtistic maakt fine art, van schilderijen tot bodypainting. Kunstenares Marcia gebruikt vooral airbrush, aangevuld met andere schildertechnieken voor haar kleurrijke en fantasievolle schilderijen, muurschilderingen en bodypaintings. Bellypaints schildert ze met penseel. Artwork, workshops en cursussen voor particulieren, bedrijven en evenementen.